Over Gingerly

Mijn naam is Milton Gorré en ik ben de oprichter van Gingerly. Zo vele delen het verhaal van een grootmoeders recept; dit is er ook eentje! Op 2 december 2013 werd Gingerly opgericht. De naam die gegeven is aan de ‘gemberbier’ van oma.

Als oprichter van Gingerly had ik het plan om de gemberdranken vanuit huis te produceren en te verkopen aan verschillende toko’s en eethuizen. De verkochte hoeveelheden waren niet voldoende om van te leven.

Eind 2014 besloot ik om vanaf april 2015 de dranken vanaf de markt in Amsterdam Zuidoost te gaan verkopen. Het idee ontstond na de verkopen op Koningsdag 2014. Mijn moeder had toen al 7 jaar Surinaamse koeken en gemberbier van oma op Koninginnedag verkocht.

Sindsdien maken steeds meer mensen kennis met Gingerly’s gemberdrank. ‘Gemberbier’ is de meest favoriete drank uit de Surinaamse keuken.

Milton

Gingerly-10-2

Op de foto staat overgrootmoeder, Elisabeth R. Breeveld (6 juni 1905 -30 september 1998). Zij verkocht allerlei Surinaamse lekkernijen, waaronder gemberbier. Een oom vertelde hoe hij als kleine jongen voor haar gember raspte.

Hier zie je grootmoeder, Willy A. Zandwijken (28 maart 1926 – 13 november 2015). Zij wist als geen ander te koken en alle Surinaamse zoetigheid klaar te maken. Een huisvrouw die in de jaren ’70 haar toekomst en die van haar zeven kinderen in Nederland voortzette.

En dit is mijn moeder, Marcelien R. Gorré geboren op 18 april 1962. De jongste van mijn oma. Op de arm heeft ze mij. Mijn geboortedag is 13 maart 1986. In mijn eerste levensjaar woonde ik samen met deze drie dames in de flat Grunder in Amsterdam Zuidoost.

Interesse?!

Nieuwsgierig geworden naar onze Gingerly producten?!
Of wilt u distributeur worden? Neem dan snel contact met ons op.

© 2021 Gingerly B.V. Alle rechten voorbehouden